Skip to main content

Portal Rasmi Majlis Daerah Kerian

Portal Rasmi Majlis Daerah Kerian

Aplikasi Pintar

 • Portal Rasmi Majlis Daerah Kerian (Versi Mudah Alih)
  Nota : Scan QR code diatas menggunakan telefon pintar anda
 • Park@Perak

  Park@Perak adalah alternatif Pembayaran Caj Letak Kereta Melalui Telefon Pintar. Kini anda boleh membayar caj letak kereta anda melalui aplikasi ini tanpa menggunakan kupon letak kereta sedia ada di SELURUH PERAK bermula 1 JANUARI 2019.

  Aplikasi ini boleh di Muat Turun Melalui Play Store (Android), App Store (iOS) dan Appgallery (Huawei)

 • Aplikasi Mobile i-Tegur

  merupakan satu inovasi baharu yang telah dibangunkan oleh kerajaan dalam menyampaikan perkhidmatan yang cemerlang serta untuk memberikan kemudahan kepada orang awam khususnya bagi membuat sebarang aduan kepada Majlis Daerah Kerian (MDK) melalui mobile atau telefon pintar.

  Aplikasi ini boleh di Muat Turun Melalui Play Store (Android), App Store (iOS)

 • SnapNPay ™

  adalah Fasilitator Pembayaran Beretika (E-PF) yang menyediakan penyelesaian pembayaran dalam talian yang mudah dan selamat melalui Bursa Pembayaran SnapNPay.

  Majlis Daerah Kerian telah berkerjasama dengan syarikat ini bagi membolehkan orang awam membayar Bil Cukai Taksiran dan Bil Harta Sewaan Majlis.

hrmis
 • MyHRMIS Mobile

  Aplikasi MyHRMIS Mobile merupakan aplikasi mudah alih terbaharu JPA yang merangkumkan kesemua fungsi dalam aplikasi MyHRMIS sedia ada iaitu MyHRMIS Cuti, MyHRMIS Profil, MyHRMIS eGL, MyHRMIS Self Check, MyHRMIS Care dan MyHRMIS Keluar Pejabat.

  Kesemua fungsi yang terdapat dalam aplikasi MyHRMIS sedia ada boleh diakses dalam aplikasi terbaharu ini dalam bentuk paparan yang lebih ringkas, kemas dan menarik.